Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokraterna gick husesyn

Annons

På onsdagen var riksdagsman Ulrik Lindgren i Ludvika för att bekanta sig med Ludvikas yngsta. I det här fallet blev det ett besök på Öppna Förskolan Villgott på Kvarngatan, Ludvikas enda familjecentral, där han fick tillfälle att träffa personal och föräldrar och samtidigt passa på att presentera de idéer som hans parti har för att rätta till de missförhållanden som råder när det gäller hur samhället tar hand om sina yngsta medborgare.

Bland annat förde han fram idén om att - för att dämpa mobbningen i skolan - införa någon form av skoluniform.

En ökning av antalet idrottstimmar i skolan, och därmed fysiskt starkare elever, är också en väg att gå för ökad hälsa såväl fysiskt som psykiskt, menade han.

Ulrik Lindgren hänvisade också till en modell som tagits fram i Örebro och som går ut på att man, i stället för att som tidigare bearbeta ungdomarna direkt med information om alkohol och narkotika, bearbetar föräldrarna för att den vägen få till en effektiv kontrollapparat, en länk mellan skola och hem.

-Ungdomarna ska inte kunna hävda att de får vara ute med kompisar på sen kvällstid för att "alla andra" får göra så. Föräldrarna kan lätt kolla fakta, säger Ulrik Lindgren.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons