Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen avblåst - ny förening i drogfri anda

Annons

Den nya föreningens paroll är hederlighet, drogfrihet, kamratskap och solidaritet och målsättningen är att arbeta efter ungefär samma modell som Kris.

- Vi är några stycken som har diskuterat en tid att dra igång en ny förening eftersom det har funnits en efterfrågan och därför kallade vi till det här mötet för att se hur stort intresset är, säger AnnBritt Grünewald, Säter, en av initiativtagarna.

Föreningens syfte är att hjälpa medlemmarna att utvecklas till ansvarsfulla samhällsmedborgare genom kamratstöd, kontaktverksamhet och rådgivning. Föreningen ska också hjälpa till att främja medlemmarnas personliga utveckling, sociala upprättelse, återinträde och delaktighet i samhällslivet.

- Kris skaffade sig ett fantastiskt gott renommé i Borlänge och jag vet att många är förväntansfulla när Omstart nu startar, säger Cilla Rohdin (s), kommunens representant på mötet.

Var föreningen ska hålla till med verksamheten är inte bestämt. Men lokalfrågan blir inget problem, lovade Cilla Rohdin. Omstarts första styrelse består av Göran Wiberg, ordförande, Peter Östberg, sekreterare, Cilla Rohdin, interimistisk kassör, Ola Åsberg, Maria Hällgren, Ari Pihl och Peter Apostolovitj.

Till adjungerad styrelseledamot valdes AnnBritt Grünewald.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons