Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver skärpta straff för sexköpare

Annons

Åklagaren nöjer sig inte med att sexköpare fick dagsböter i det stora prostitutionsmålet i Göteborg. Han har överklagat till hovrätten och kräver strängare straff _ fängelse eller villkorlig dom.

Göteborgs tingsrätt dömde för några veckor sedan 16 män till dagsböter för köp av sexuella tjänster. Straffet blev mellan 40 och 130 dagsböter. Tre andra män friades.

Åklagare Thomas Ahlstrand har överklagat domen mot fyra av de dömda och en av de frikända. Han vill att den frikände ska dömas till villkorlig dom och samhällstjänst för köp av sexuell tjänst. För de fyra andra, som alltså dömdes till dagsböter i tingsrätten, bör straffet skärpas till fängelse. I andra hand ska de få samma straff som den förstnämnde.

I sitt överklagande skriver åklagaren att männen har köpt sina tjänster genom en koppleriorganisation. De har därmed understött en brottsorganisation på sätt som bör avspeglas i påföljden.

Åklagaren har även överklagat domarna mot fyra personer som dömdes för koppleri och kräver skärpta straff även där. Han anser att tingsrätten stannat vid osedvanligt milda påföljder för dem. De dömdes i tingsrätten till fängelse mellan sex månader och ett år och tio månader.

TT

Mer läsning

Annons