Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver hett vatten i kranen

Annons

Problemen började några veckor innan jul. Varmvattnet räcker inte till. Frampå kvällen är vattnet i varmvattenkranen mer ljummet än hett.

- Det är inte att tänka på att fylla upp ett badkar. Det räcker inte ens det ljumna vattnet till, då får man bada kallt, säger Anna Lindh som också ringt Kopparstaden utan att problemen åtgärdats.

- Man är ju livrädd att det ska bli legionellabakterier i systemet.

Hans Persson som är driftschef på Kopparstaden har inte hört talas om att flera klagat på vattentemperaturen i Bojsenburg.

- Vi har så många hus där, visst händer det i bland att varmvattnet inte räcker till för några hyresgäster, men vi har inte bytt system eller gjort någonting som kan ha påverkat tillgången på varmvatten.

Kennet Ahlström som är driftstekniker i området har däremot hört talas om problemen och ska just byta en ventil till varmvattnet i den aktuella byggnaden.

- Det kan vara fel på en backventil som gör att kallt vatten går in i det varma. Vi har också satt huset på mätning i morse för att se hur vattentemperaturen svänger över dygnet.

- Vi hoppas att vi hittat felet och kommit till rätta med problemet inom några dagar.

Några legionellabakterier tror han inte att hyresgästerna behöver oroa sig för.

- I morse var vattentemperaturen 55 grader, då överlever inte eventuella bakterier dessutom står vattnet inte stilla tillräckligt länge för att bakterier ska hinna växa till.

CECILIA EKEBJÄR

Mer läsning

Annons