Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på bussfritt

Annons

Fredag den 10 juni var det studentavslutning i Falun. Alla som har varit med om studenternas firande i centrala Falun, och speciellt kring Stora torget, vet hur trångt det är den dagen och hur svårt det är att ta sig fram.

Hela torget var fyllt av folk, och längs Åsgatan samlades klass efter klass för att till fots tåga genom staden. När studenttåget startade hoppade, dansade och skuttade hundratals glädjerusiga studenter fram längs Falugatan. På sidorna stod alla anhöriga, många med barn och barnvagnar.

Vad händer då? Jo, mitt i allt detta kommer en hel karavan med bussar körandes Kristinegatan ner mot Falugatan och tränger sig in mitt i studenttåget.

Bussarna som var helt omringade av glädjerusiga studenter, körde ett par decimeter, fick väja för allt folk, tvärnitade, körde en liten bit igen och så vidare. Hur kan ansvariga tillåta att bussarna får gå som vanligt en sådan här dag?

Tidigare år har bussarna omdirigerats så Stora torget har varit bussfritt under studentfirandet. Det är ett under att ingen blev påkörd.

Det talas annars väldigt mycket om säkerhet kring bussarnas avstigningsplatser efter att det nyligen skett en del olyckor.

Till nästa år är det ett krav att bussarna kommer bort från Stora torget under studenten innan ännu en tragisk olycka sker.

ANHÖRIG SOM VAR DÄR

Mer läsning

Annons