Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort frist för israelisk strejk

Annons

Minuterna innan en generalstrejk skulle bryta ut i Israel klockan sex på onsdagsmorgonen (lokal tid) gick facket med på en tre timmar lång frist för att förhandla med regeringen om kraven på uteblivna löner för kommunanställda.

Sent på tisdagskvällen vände sig regeringen till landets arbetsdomstol för att få stopp på generalstrejken som utlysts av den mäktiga landsorganisationen Histadrut. Domstolen skulle sammanträda under natten för att ta ställning till regeringens krav.

Landsorganisationens ledare Ofer Eini ser strejken som en protest mot att kommunanställda över hela landet inte fått sina löner på flera månader.

Enligt Eini kommer strejken att lamslå bussar, järnvägar, brandkårer, regeringskanslier och den största flygplatsen. En stängd flygplats drabbar lördagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Israel och England. 4|000 britter väntas komma för att se matchen.

Den israeliske finansministern Avraham Hirchson sade på en presskonferens på tisdagskvällen att de anställda ska få betalt inom två veckor.

TT

Mer läsning

Annons