Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs omorganiserar

Annons

Det var många privata skogsägare som passade på att besöka Kornäs kontor i Orsa i samband med öppet hus-dagen. Förutom att personalen visade och berättade om sina olika arbetsområden, berättade regionchefen Tomas Blom om den nya organisationen.

- Det är många som fortfarande ställer sig undrande till om Korsnäs finns kvar sedan skogsinnehavet såldes till Bergvik. I praktiken fungerar allt som tidigare. Enda skillnaden är att vi inte äger den skog vi arbetar med.

- Verksamheten bygger på två avtal. Det ena är ett virkesavtal, där vi köper virke av Bergvik och det andra är ett skötselavtal, där vi åtar oss att sköta Bergviks skogar.

Korsnäs arbetar över ett stort område. Från Sveg i norr till Värmlandsgränsen i söder och från norska gränsen i väster till Furudal i öst.

- Totalt handlar det om 152 000 hektar produktiv skogsmark i kommunerna Orsa, Mora, Älvdalen, Malung, Rättvik och Härjedalen, säger Tomas Blom.

Bemanningen hos Region Dalarna blir tolv anställda, varav sex jobbar som virkesköpare och resterande sex med driften och administration.

- Vi har dessutom 14 entreprenörsgrupper anslutna till verksamheten plus fyra fasta grupper som arbetar med skogsvård, berättar Tomas Blom.

Vid genomgången gavs också snabba exempel på hur ett skogs- eller virkesköp går till.

- Vår filosofi med den nya organisationen är att vi även i fortsättningen ska finnas spridda inom vårt stora verksamhetsområde och att våra virkesköpare har en lokal förankring, konstaterar Tomas Blom.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons