Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös man ska ha stulit bil – åtalas nu misstänkt för åtta olika brott

En man har åtalats misstänkt för flera brott, som ska ha begåtts i Orsa, Borlänge och Falun.
Det handlar bland annat om grov olovlig körning, stöld av bil och drivmedel samt ringa narkotikabrott.
Mannen erkänner vissa brott och förnekar vissa andra brott.

Annons

En man har åtalats misstänkt för flera brott, som ska ha begåtts i Orsa, Borlänge och Falun. Han ska bland annat ha stulit en bil, under en juni natt i somras, och sedan kört med den trots att han saknade körkort. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i ett angränsande län. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för flera brott, varav merparten ska ha begåtts i Orsa kommun.

Enligt åtalet ska mannen, mellan den 16 och den 17 juni i fjol, ha stulit en bil som stod parkerad på Parkgatan i Orsa. Han ska sedan ha kört bilen, trots att han saknade körkort, detta ska ha skett på Kyrkogatan i Orsa den 17 juni. På samma plats och samma dag ska mannen även ha brukat narkotika.

Han åtalas därför misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott. Mannen erkänner ringa narkotikabrott men förnekar de andra brotten.

Den 16 oktober i fjol ska mannen ha stulit drivmedel för 493 kronor från en bensinmack på Herrhagsvägen i Falu kommun. Han åtalas därför misstänkt för ringa stöld. Mannen förnekar brott.

Dagen efter, den 17 oktober, ska mannen ha haft 0,51 gram cannabisharts på sig, på en plats i Orsa. Han åtalas därför misstänkt för ringa narkotikabrott. Mannen förnekar brott. samma datum ska mannen även ha kört bil på samma plats i Orsa. Han åtalas för misstänkt för grov olovlig körning, ett brott som han erkänner.

Den 15 september i fjol ska mannen ha haft en kniv på sig, på Klöverstigen i Borlänge kommun. Han åtalas därför misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen erkänner brott.

Slutligen åtalas mannen misstänkt för ännu ett fall av ringa narkotikabrott. Enligt åtalet ska mannen, den 2 november i fjol, ha haft 2,12 gram cannabisharts samt 5 stycken tabletter innehållande klonazepam, som är narkotikaklassat,. på sig när han vistades på Drottninggatan i Stockholm. Mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons