Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koppjärk firar fem med öppet hus

Annons

På måndag slår Koppjärk upp portarna för att visa alla intresserade vad som hänt med verksamheten under de fem år företaget drivits som en förening och personalkooperativ.

- Vi har klarat oss bra. Vi har 6 000 kunder-patienter per år, varav 700 är hembesök. Vi har avtal med lands-tinget och kommmunen och hoppas kunna förnya avtalet inom kort, säger Madeleine.

Personalkooperativet har totalt tolv tjänster. Nio av de verksamma är fullvärdiga medlemmar.

- Två har slutat under de här åren. Två andra har tillkommit som medlemmar. Medlemskapet kan ansökas av dem som arbetet hos oss i ett år. Vi har inte nekat någon som sökt. Då får man "köpa in sig" i verksamheten, säger Madeleine.

Koppjärk menar att personalövertagandet blev en fullträff - både för de anställda och patienterna.

- Arbetet har blivit mer inspirerande när vi själva får bestämma. Besluten fattas snabbare än tidigare. Sam- tidigt är det mer arbetsamt i och med att ansvaret ökar. Men vi trivs.

- För allmänheten har vi effektiviserat verksamheten. Tidigare månadslånga väntelistor har ersatts av ett snabbare mottagande. Vi gör numera en första bedömning inom två veckor. Det har resulterat i kortare behandlingstider, vilket både stat och patienter tjänar på, säger Madeleine.

Verksamheten har breddats och öppettiderna har utökats.

- Vi erbjuder saker som träffar i chi gong, styrketräning, balansboll, konditionstester, vardagsergonomi, el-, fibro- och vanlig massage. Vi har olika kurser för såväl företag som enskilda, säger Madeleine.

Expansionen de senaste åren har resulterat i fler anställda och fler kunder. Lokalerna i gamla sjukstugan börjar bli något trånga. Koppjärk har informerat kommunens ansvariga om att de är intresserade av att förlägga sin verksamhet i en eventuell ny simhall.

- Det skulle innebära mycket för oss. Inte minst närheten till bad och vattenrehabilitering, säger Madeleine.

Under öppet hus på måndag eftermiddag ska personalen informera om och visa upp dagens verksamheter för alla intresserade.

- En chans för att prova på vad vi har att erbjuda, säger Madeleine Uppman.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons