Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopior på journalen

Annons

I över tre år fick jag olidliga smärtor i skinkan om jag gick mer än 30 meter. Magnetröntgen gav inte läkarna någon information om problemet.

Ortopedspecialisten i Falun talade om för mig att "om du är över 60 år och inte har ont någonstans i kroppen, ligger du i graven". Hon skrev inte detta i journalen!

Ingenting hände sedan. Förmodligen ansåg man att mina problem inte var allvarliga. Vården bryr sig inte när du begär hjälp för smärtor.

Jag har kostat på mig massage för 18000 kronor och fick av en massör höra ordet "piriformismuskeln".

På webben kan man läsa om denna muskel som kan ge stora problem om inte blodflödet fungerar som det ska och tar bort mjölksyra och slagg.

Jag begärde givetvis att få komma till en kärlkirurg för undersökning. Väntetid minst fem månader.

Jag begärde att få en remiss till USÖ i Örebro. Efter 20 minuter talade läkaren om att jag hade en blodpropp och ingen puls i högra foten.

Kan ni ta bort proppen, frågade jag. Nej, vi får undersöka, men inte åtgärda enligt remissen.

En vecka senare ringde en kärlkirurg från Falun och talade om att jag kunde få komma nästa vecka på grund av att proppen var ett allvarligt problem!

Jag åkte till Örebro och där togs proppen bort. Veckan efter gick jag tre mil utan några smärtor. Jag tolkar detta som att läkarna jag besökt inte trodde på mig när jag beskrev mina smärtor.

Om du besöker Falu lasarett utanför kontorstid kan de inte ta fram din journal. Därför begär jag kopior på mina journaler och har dem med mig när jag besöker vården.

SMEBACKSBO

Mer läsning

Annons