Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köper butikslokalerna

Annons

Anders Goodholm som driver Goodholms fastigheter AB har länge varit intresserad av att köpa en större fastighet i Hedemora. När han fick reda på att Konsumhuset på Åsgatan var till salu var han snabb med att anmäla sitt intresse.

Förra veckan blev köpet klart och i går fick han klartecken från banken.

- Det här känns jättespännande och jag tänker att köra igång direkt, säger Anders Goodholm.

På tredje och fjärde våningen kommer det att bli hyreslägenheter för seniorer. Anders räknar med att lägenheterna ska vara renoverade och klara för uthyrning till hösten.

På våning nummer två öppnar ett företagshotell. Mindre företag ska kunna hyra kontorslokaler i den 950 kvadratmeter stora lokalen. Våningen är nyrenoverad och har redan nu sexton små kontor, så målet är att företagshotellet öppnar portarna om bara en månad.

Hur det blir med bottenvåningen är inte helt klart.

- Jag har fått signaler om att Hedemorabona vill ha en livsmedelsbutik i centrum, så det är något som jag strävar efter. Två matjättar är intresserade och de ska ha bestämt sig om en månad.

Men det finns också andra alternativ. Blir det ingen livsmedelsjätte blir det en galleria med klädaffärer, leksaksaffär och parfymeri.

- Jag har faktiskt varit i kontakt med Hennes och Mauritz och de är inte helt ointresserade av att öppna en butik i fastigheten, säger Anders Goodholm.

För Anders Goodholm är det viktigt att lyssna på Hedemorabonas behov. Han tycker att många av de tidigare fastighetsägarna inte brytt sig om det. De har skött affärerna från Stockholm och under långa perioder har lokalerna på Åsgatan stått tomma, eftersom man inte kunnat matcha Hedemorainvånarnas önskemål.

- Jag tänker satsa på sådana verksamheter som jag tror att Hedemora behöver, avslutar Anders Goodholm.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons