Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kooperationens framtid

Annons

Jag besökte Coop Forum vid Tallen i Falun i mellandagarna för att se sista spillrorna av kooperationen i Falun försvinna. Kvar är nu bara Konsum Kvarnberget. Hur stort inflytande har medlemmarna? Är det inte chefen som har besluten i sin hand, även över den vinst som butiken inbringar. Vinsten ska gå tillbaka till kunderna eller till butikens fortsatta överlevnad.

Vem kom på idén att Coop Forum skulle läggas ned? En sådan fin butik och med en byggmarknad som var toppen. Jag tror inte det var av ekonomiska skäl eller att medlemmarna svek butiken. En butik som hade bra chef och trevlig personal.

Allt gick med en väldans fart för man ville väl inte ha någon reaktion från medlemmarna och övriga kunder. Detta är följden av att stormarknaden i Borlänge bygger ut. Kunderna räcker inte till två stycken stormarknader och då får Falun slå igen.

Politikerna i Falun är tydligen mer intresserade av Icas och Hemköps verksamhet. Vad tänker den rörelse som en gång i tiden bildade kooperationen? Vad har gjorts för att behålla den? Ingenting!

Det fanns de som sade att man inte handlade tillräckligt i butikerna. Man ska ha varor som folk vill ha, rätta priser, trevlig personal och en kunnig föreståndare. Vad våra förtroendevalda måste göra är att se till att Falun får en Coop Konsumaffär. Den ska ligga centralt i Falun. Varför inte i gamla Domusvaruhuset?

Nu frågar man sig vad som kommer att hända i framtiden. Vad händer med medlemskap, medmerakort, medlemscheckar, kommer de att finnas kvar? Och hur blir det med stämmor, förtroendevalda och kretsråd?

ROLAND WALLIN, FÖRE DETTA FÖRTROENDEMAN, FALUN

Mer läsning

Annons