Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsumentvägledare med betalnings- anmärkningar

Annons

Partikamraten Sonja Sys, 56, sitter i kommunfullmäktige. Hon är bland annat även suppleant i kommunstyrelsen. Enligt Aftonbladets uppgifter har Sonja Sys skatteskulder, tre betalningsanmärkningar och summa 5 667 kronor i betalningsanmärkningsskulder.

- En total överraskning för mig. Det här hade jag inte en aning om. Det har aldrig diskuterats inom partiet, säger kommunalrådet Lars Matsson-Frost (c).

- Jag tycker det är märkligt att de inte sköter sin ekonomi bättre, det förvånar mig verkligen, säger han.

Enligt samma källa har moderaten Lars Särström och Hasse Thelin (SPI) i Orsa skatteskulder. I Särströms fall handlar det om 101206 kronor i betalningsanmärkningsskulder och en aktiv skuld hos kronofogden på 108546 kronor. Hasse Thelin har 28761 kronor i aktiv skuld hos fogden.

I Älvdalen har fyra politiker skatteskulder. Moderaten Rune Werf har en aktiv skuld hos fogden på 1207141 kronor och är registrerad för 14 mål hos fogden.

För skatteskulder nämns även förre riksdagsmannen Leo Persson (s), moderaten Seth Holmström, kristdemokraten Torbjörn Rönning samt centerpartisten Inger Solefält. I Seth Holmströms fall handlar det om en aktiv skuld hos fogden på 378 417 kronor.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons