Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstsnö och växellådsbyte

Annons

-Det här är den tuffaste vintern hittills, säger spåransvarige Åke Danielsson, och berättar att temperaturmätaren stod på fem plusgrader på morgonen.

Egentligen var det meningen att skid-och snowboardskolan skulle kommit igång under gårdagen. Nu blev det inställt. I stället passade man på att byta ut växellådan till liften.

-En ren säkerhetsåtgärd, menar Danielsson.

Natursnö kan vi glömma den här vintern. Åtminstone än så länge. I Granberget, precis som vid många andra skidanläggningar, är det konstsnön som gäller. Halva backen med något begränsad bredd är förhoppningsvis öppen i dag. Åke Danielsson och Rune Leander hälsar också att det går att åka längdskidor på bergets topp. Där finns 500 meter preparerade spår i eljus.

Åke Danielsson bedömer årets vinter som mycket tuff sett till avsaknad av snö och kyla. Rune Leander håller med.

-Från det att snön kom i början av november var det plusgrader ända fram till den 17 december.

Visst har det varit milda vintrar tidigare. Inte minst på 1990-talet. Åke Danielsson och hans stab undrar när kylan kommer den här vintern? Ingen kyla i sikte på den här sidan nyåret i alla fall.

-Vädret är ingenting vi rår över, säger Danielsson, som inte ens tror att det är någon idé att kontakta Joe Labero för att få hjälp med den vita varan.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons