Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstdonation till Lillkyrkan

Annons

Det är makarna Kerstin och Bengt Nylund, under flera år verksamma inom Ludvika församling, som på detta sätt bidrog till Lillkyrkans utsmyckning.

I övrigt är det alltså en smula svårt att få gensvar på det upprop som församlingen gick ut med, via annonser, för att få in medel till kyrkans utsmyckning.

Kyrkokamrer Gun Jansson noterarar att man totalt, sedan början av februari i år, fått in cirka 9000 kronor totalt för ändamålet. En möjlig förklaring till allmänhetens måttliga intresse för saken är möjligen att man inte känner det som om utsmyckningen av kyrkan är dagsaktuell eftersom nya Lillkyrkan ännu så länge har långt till färdigställande.

Fortfarande hoppas man att allmänheten ska använda sig av kyrkans postgironummer och noteringen "Lillkyrkan" för att bidra till att den nya Lillkyrkan ska bli lika vacker som sin föregångare.

Beträffande den nya tavlan av Staffan Lind är det ännu inte slutgiltigt bestämt var denna kommer att placeras.

-Det blir sannolikt inne i församlingssalen när bygget så småningom är klart. Inne i själva kyrksalen har vi mest konst med bibliska motiv, så innehållsmässigt kanske den inte är helt lämplig i kyrkorummet, säger Lillkyrkans husmor Lillemor Granqvist.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons