Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurserna fortsätter att minska i landet – Dalarna är ett av de bästa länen

I Dalarna gick 12 företag i konkurs under mars månad, en siffra som kan jämföras med 20 konkurser under samma period i fjol.
På årsbasis minskar antalet konkurser i Dalarna med 20 procent, till och med mars månad i år jämfört med i fjol, vilket är en av de bästa noteringarna i landet.

Annons
I Dalarna gick 12 företag i konkurs under mars månad, en siffra som kan jämföras med 20 konkurser under samma period i fjol. Minskningen på 40 procent är en av de bästa i landet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

För hela landets del minskade antal konkurser som inträffade under mars månad med fyra procent jämfört med samma månad i fjol. Totalt försattes 495 aktiebolag i konkurs i mars i år, en siffra som kan jämföras med 517 förra året.

Kreditupplysningsföretaget Creditsafe har gått igenom siffrorna och konstaterar att detta är sjätte månaden i rad som antal konkurser i Sverige sjunker samt att sett på årsbasis (årets första kvartal) så minskade antalet konkurser med sju procent, 1 319 i år jämfört med 1 417 under samma period i fjol.

– Det blev ett starkt första kvartal för Svenskt näringsliv. Konkurserna har minskat med sju procent under årets första tre månader, en utveckling som vi hoppas består hela året, säger Krister Jonsson, vd på Creditsafe, i ett pressmeddelande.

I Dalarna gick 12 företag i konkurs under mars i år, jämfört med 20 stycken under samma period i fjol. Detta innebär en minskning på 40 procent vilket är en av de bästa noteringarna i landet.

Under årets första kvartal noterades 35 konkurser i Dalarna, en minskning med 20 procent jämfört med fjolårets notering på 44. Denna minskning är den fjärde största i hela landet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons