Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs för reklambyrå bakom kritiserad dalahäst

/

First Region Sweden och nya Dalahästens skapare reklambyrån BNG Communications, tidigare Bangalore har försatts i konkurs vid Falu tingsrätt.

Annons

BNG har verksamhet i Dalarna och Stockholm men också i Bryssel och Moldavien. Det blev reklambyråns fall.

Grundaren och styrelseordförande Mats E Johansson hoppas på en rekonstruktion:

– Anledningen var vår satsning på de Europeiska kontoren Moldavien och Bryssel, som efter ekonomisk kris i Europa gjorde att vi fick problem, det blev fel timing för oss helt enkelt. Vi är ju ett litet bolag och har inte de resurser som man behöver i ett sådant läge.

– När vi sen fick två mycket stora kundförluster så blev det mera än vad vår ekonomi kunde tåla och valde därför att begära oss i konkurs. Vi får backa tillbaka till Dalarna /Stockholm för att rekonstruera och börja om, säger Johansson.

Även moderbolaget Bluemark har satts i konkurs och konkursförvaltaren Göran Svenvall kan i dag inte bedöma möjligheterna till en rekonstruktion eller konkursens omfattning annat än att den berör sex anställda.

Region Dalarna som låtit BNG ta fram koncepten "flytta till dalarna" och varumärkesarbetet med den nya Dalahästen bedömer att de klarar detta.

– I dag har vi och BNG inte mer på gång än att de medverkar i Region Dalarnas fototävling, säger Refgion Dalarnas chef Göran Carlssom som säger att den nya varumärkesplattformen som ägs av regionen och inte påverkas.

Mer läsning

Annons