Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrensutsätt allt på alla nivåer

Annons

Det har gått så långt att detta inte ens ifrågasätts, lokaler förvaltade av den "offantliga" sektorn är dyrast. Det finns politiker som mörkar detta medvetet och det finns de som handlar i ren okunskap.

Det är hög tid att redovisa sanningen: Lokalkostnader under skötsel av kommunala eller statliga organisationer slår alla rekord, de ligger skyhögt över vad någon annan organisation ens kommer i

närheten av.

Vissa politiker ger sken av att deras parti minsann har givit pengar till idrottssatsning eller ungdomsgårdar, visst det låter bra. Men pengarna försvinner i de interna debiteringssystemen.

Det sitter fettbukar på alla kommunala kontor och förvaltningsavdelningar som ska ha lön till sig själva och till alla andra kamrater, vilka kan interndebitera kostnader som en privat fastighetsägare inte ens skulle kunna drömma om.

Och nu kommer vi till pudelns kärna: Tror ni att en enda företagare i en liten kommun ens vågar dryfta detta? Man biter inte den hand som föder en, är har ett mycket passande uttryck.

Det finns en lösning på detta som alliansen också gick till val på: "Konkurrensutsätt alla instanser på alla nivåer!"

Hade tekniska förvaltningen fått lämna anbud till kommunen på skollokaler i konkurrens med privata förvaltare av lokaler skulle inte en enda skola drivas i kommunalt ägda eller förvaltade lokaler.

Vakna upp!

Ta bara Tjädernhuset, vilket företag i Hedemora sitter i finare och bättre lokaler?

När har har era politker gett er ett jobb som inte lagt ytterligare ris på den tills i dag krympande andelen företagare.

CURT GUNNARSSON

Mer läsning

Annons