Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuner ska inte leka affär

Annons

Jag har några undringar angående kommunal verksamhet i Säters kommun:

Varför ska kommuner leka affär och köpa och sälja tjänster? Som till exempel interndebitering.

De olika förvaltningarna får en summa för att driva sin verksamhet. Om till exempel äldreomsorgen vill röja ur sina förråd i källaren, så måste de ta pengar från sin redan bantade budget för att betala vaktmästaren 300 kronor per timme. Alltså av pengarna som ska räcka till vården av våra äldre.

Kommunen ska inte heller ha några förråd kvar i dag. Förrådet vid Norrtull såldes. Före detta väveriet ska säljas, så där får man inte ställa något. Vedförrådet vid Säters sjukhus såldes. Där kan man i dag hyra plats.

Är det meningen att de olika verksamheterna ska hyra förrådsplats av Skönviksbolaget?

Vid förfrågan hos Säterbostäder säger de att det är billigare att låta trädgårdsmöblerna stå ute året om i tre år och sedan köpa nya.

Jag skulle vilja se den som gjorde detta privat. Då skulle man väl bli idiotförklarad.

Dagcenters gamla lokaler står tomma, ska säljas för 1,8 miljoner kronor. Vem tror de är så lättlurad? Det kanske blir sålt till Skönviksbolaget för en krona till slut.

Vill man göra sig av med gamla möbler får man köra dem på soptippen, eftersom inga förråd ska finnas. Behöver man nya är det bara att köpa nytt. Men det är svårt att få extra pengar till detta.

Hur många år har taken stått och läckt vid Segerbaden Berg? Så nu måste husen rivas. Måste man inte underhålla fastigheter för att de inte ska förfalla och borde inte gamla hus ha ett historiskt värde.

Gamla yrkesskolan har förresten omålade fönster på utsidan, de är nymålade på insidan. Hur många år håller de innan de ruttnar sönder. Är de ommålade någon gång sedan 1964?

Hur många fler av Säterbostäders hus behöver rustas för att inte förfalla?

Skolan drar in på personal så att många klasser har 30 elever eller mer. Hur bra undervisning kan man då bedriva?

På dagis blir det bara större grupper, så många av personalen går på knäna. Vad för slags verksamhet får vi då? Förvaring?

Har vi inte råd att ge våra mindre barn en bättre start i livet. Skulle inte hela samhället tjäna på det? Vi har inte heller råd med någon ungdomsgård.

Det görs väldigt lite för, våra ungdomar över huvud taget, är inte de vår framtid? Så ungdomarna får roa sig själva på stan, är det bra?

Det här kanske inte blir så billigt för kommunen ändå i slutänden.

UNDRANDE KOMMUNINVÅNARE

Mer läsning

Annons