Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens revisorer får rejält lönelyft 2007

Annons

För revisorsordförande Jörgen Nilssons lön höjs från 6 900 kronor om året till 15 000. Övriga revisorer får 9 000 årliga kronor mot tidigare 4 400. Notera att kommunrevisorerna utökas från tre till fem.

Annars handlar det om lönelyft i 2,5 procentsklassen.

- Vi har våra riktlinjer.

Det innebär, enligt Hans-Erik Bergman, att man först tittar på löneutvecklingen under året för kommunalanställda i stort. Det får sedan vara vägledande när det gäller arvodeshöjningarna för förtroendevalda.

Vad det gäller politikers ersättningar för förlorad arbetsinkomst så blir det rejäla höjningar, från tidigare 436 kronor per dag till 1 500.

-Den tidigare ersättningen för förlorad inkomst låg betydligt lägre än i grannkommunerna, säger Bergman.

Sammantaget en ganska gynnsam ekonomisk utveckling för de förtroendevalda politikerna. Hans-Erik Bergman menar att utgångspunkten i arvodesberäkningen var att den ekonomiska biten inte ska fälla avgörandet om någon funderar på att ägna sig åt politik på lokal nivå eller inte. Sammanträdesarvodena reduceras däremot från 1 050 kronor till 800 för heldag.

Det blev även en minskning av arvoden för protokolljustering och partigruppssammanträden från 200 kronor till 100. En droppe i havet, menar Lars-Erik Jansson (s) som åberopade oförändrade 200 kronor.

- Med 100 kronor i ersättning blir det 50 kvar efter skatt, säger Jansson. Det tar ju timmar att läsa igenom och sätta sig in i protokoll och handlingar.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons