Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tar över om banken tar smällen

Annons

- Vi ska träffa banken inom kort, säger kommunens mark- och planeringschef Jan Erik Eriksson som inte vill uttala sig om hur mycket han hoppas att banken skriver av.

Föreningen äger tre hyreshus med 45 lägenheter byggda 1951-53. Underhållet är starkt eftersatt och elva lägenheter saknar hyresgäst.

Oljan kostade föreningen 570000 kronor 2004 och i år har oljepriset nått rekordnivåer.

I styrelsen finns flera politiker, bland andra Sören Finnström (s) och kommunrevisor Torbjörn Strandberg är revisor. Föreningen vill upphöra då ingen längre vill vara ordförande och ekonomin knakar till följd av outhyrt och oljekostnaden.

Trots att det nu gått 1,5 månader sedan kommunstyrelsen ställde sig bakom planen på att förvärva föreningen så har inget hänt.

Föreningen har pengar att betala oljan med konstaterar mark- och planeringschefen Jan Erik Eriksson så ännu finns det tid att undvika en konkurs.

Problemet är att föreningen har lån på 293 000 enligt det senaste bokslutet varav föreningssparbanken har ett långfristigt lån i storleksordningen 200000 kronor.

- Vi har börjat jobba med uppdraget att förvärva området, vi har inte satt upp någon tidsplan ännu. Första steget är att träffa bankerna och det gör vi runt helgerna.

-Vad jag hoppas att få ut av mötet med bankerna är inget jag går ut och kommenterar i tidningen, säger Eriksson.

Lyckas bankaffären så kan kommunen köpa föreningen för en symbolisk summa och därefter rusta upp ett par av husen och riva ett för i storleksordningen 5,5 miljoner. En sådan lösning innebär att tekniska kontorets fastighetsförvaltning i Fredriksberg utvidgas.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons