Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen köper Valhallakåkar

Annons

Banvakten 2 och 3 ligger mellan Valhallavägen och järnvägen, nedanför Valhalla skola. Banvakten 2 utgörs av ett garage där det en gång i tiden enligt uppgift huserade en smörjverkstad. Banvakten 3 är bostadshus med tomt.

Preliminärt har parterna kommit överens om att kommunen betalar 239 000 kronor för Banvakten 2, som mäter 1079 kvadratmeter. Den andra fastigheten på 1708 kvadratmeter köper kommunen för 625000 kronor.

Fredriksson, som nyligen av privatpersoner köpte före detta "Elofs Husvagnar" ovanför Hillängsbadet för 1,9 miljoner kronor, köper i detta område 460 kvadratmeter mark av kommunen för 14000 kronor. Fredriksson driver firman Skylt & Dekor och har enligt tjänstemän vid kommunen behov av en större tomt vid sin nyinköpta fastighet.

Kommunen var inte sen att inleda ett samtal när Fredrikssons mäklare hörde av sig angående fastigheterna vid Valhallavägen.

-Fastigheterna mellan riksvägen (Valhallavägen) och järnvägen är ju väldigt bullerstörda. För flera år sedan planlades detta område som industrimark och vi har tidigare förvärvat en fastighet i området, berättar planeringschefen Jan-Erik Eriksson.

Om affären med Fredriksson går i lås återstår en privat fastighet i området.

Om kommunen även vill förvärva denna inom snar framtid är oklart men enligt planeringschefen har det inte kommit signaler om akut behov av industrimark i centrala Ludvika.

-Blir affären av kommer vi troligen att tills vidare hyra ut bostadshuset, uppger han.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons