Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställda "turistar" i Älvdalen under två dagar

Annons

Under tisdagen och onsdagen visar Älvdalen upp sig - för de kommunanställda i alla tre kommundelarna.

"Turistandet" på hemmaplan ingår i projektet Relation Älvdalen, som syftar till att alla de omkring 600 kommunanställda ska få se vad kommunen har att erbjuda.

Särna och Idre har redan haft sina tillställningar för de kommunanställda och nu var det Älvdalens tur.

Bussar från de norra kommundelarna anlände tidigt på morgonen och personalen delades sedan upp i två grupper.

Den ena gruppen lotsades till Sporthallen där ett tiotal olika företag och organisationer - betydligt färre än till exempel i Särna förra året - visade upp vad de hade att erbjuda.

Efter lunch fortsatte dagen med en guidad busstur genom socknen och därefter kunde deltagarna ägna sig åt information och aktiviteter vid Älvdalens Utbildningscentrum.

Den andra gruppen hade omvänd ordning på programmet och innan dagen avslutades bjöds alla på gemensam underhållning i Älvdalens sporthall. Här spelade Älvdalens spelmanslag och musicerade lärare samt nuvarande och tidigare elever ur Älvdalens musikskola för deltagarna.

Idag, onsdag, blir det en upprepning av programmet med de kommunanställda som inte hade möjlighet att vara med på tisdagen.

Bakgrunden till det här "turistandet" på hemmaplan är att de kommunanställda i alla de tre kommundalarna ska lära känna hela kommunen lite bättre och samtidigt träffa de kommunanställda som jobbar längre bort.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons