Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet tror på förbifart

Annons

-Jag tror på en förbifart, vi kan inte lägga alla pengar på genomfarten i stan utan måste även tänka på att lösa vägsituationen mot Borlänge och mot Smedjebacken, säger kommunalrådet Maria Pettersson (s).

Hon bekräftar uppgifterna från Vägverket om att diskussionerna om ombyggnaderna av genomfarten i centrala Ludvika gått i stå.

Hon hoppas att kommunen med ekonomiskt stöd av Vägverket och Banverket får gångbron över järnvägen till Väsman byggd inom några år men i övrigt lär det inte hända så mycket med de så kallade charetteförslagen fram till 2010.

Det året börjar den nya tioåriga nationella vägplanen gälla och för Pettersson är det självlklart att riksvägen genom eller vid Ludvika finns med i den planen.

-Men det är ju ingen idé att vi återkommer med alternativ 4 som föll av ekonomiska skäl. Vi måste försöka hitta en annan lösning. Trefiliga vägar har blivit populärt på senare år och det är kanske ett sätt att få ner kostnaderna. Men dras en sådan väg i samma sträckning som "fyran" så kvarstår ju miljöskälen och opinionen mot vägen, konstaterar Maria Pettersson.

-För närvarande har jag inget bra svar på vad vi ska göra. Just nu är det ingenting som känns riktigt bra när det gäller riksvägen, sammanfattar hon.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons