Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet släckte mitt sista hopp

Annons

Kommunalrådet i Borlänge Nils Persson höll för en dryg vecka sedan tal på Sveatorget mot rasism och främlingsfientlighet. När-tv spelade in spektaklet, där han på fem minuter lyckades släcka hoppet om en förändring av flyktingpolitiken, trots växande problem.

I korthet sade han följande: Nils Persson tycker att mångfalden är missbrukad av vissa kretsar, undrar vad han menar? NP ställer upp på arbetskraftsinvandringen och tycker att politiska och humanitära skäl ska ge rättighet att komma till Sverige, dessutom ska invandrare från länder utanför Europa vara välkomna.

När han har hämtat andan säger han att de flesta präglas av undfallenhet i dessa frågor och att våra demokratiska organ inte får bli en plattform för främlingsfientliga krafter.

NP avslutar talet med upplysningen att av jordens befolkning är det 99,87 procent som inte är svenskar.

Persson ser inga problem med invandrarpolitiken. Han har aldrig hört talas om de invandrargetton som finns, och därmed har han ingen aning om de växande problemen.

Han har heller aldrig sett hur omöjligt det är att bedriva undervisning i en skolklass när mer än hälften inte kan svenska.

Sverige är nog det enda land där en diskussion kan uppstå om vilket språk som ska användas i den obligatoriska skolan. Enligt min mening är hemspråksundervisningen den största björntjänst man kan ge invandrarbarn. Att inte ha svenska som modersmål kan innebära att man för alltid utestängs från arbetsmarknaden. Om föräldrar vill att barn även ska lära sig deras språk måste det vara upp till dem att hålla språket vid liv.

I sitt tal anser också NP också att det ska vara en rättighet att få komma till Sverige. Nej, Nils Persson! Det får aldrig bli en rättighet, vet du egentligen vad du säger? Den undfallenhet NP nämner finns hos de politiker som inte vågar säga ifrån, trots att de måste inse problemen.

Till sist NP: Våra demokratiska organ har vi fått genom demokratiska val. Gå ut och fråga folk vad de tycker i flyktingfrågan. Jag blir inte förvånad om 99 av 100 är emot nuvarande flyktingpolitiken, och de är varken främlingsfientliga eller rasister.

Av vår befolkning är det 99,87 procent som inte sitter i kommunfullmäktige.

KJELL G FORSLUND

Mer läsning

Annons