Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd fick bakläxa

Annons

Nu mals frågan om kommunens engagemang i stålprojektet Triple Steelix än en gång i de kommunla kvarnarna. Frågan har tidigare behandlats i fullmäktige men återremitterades då många menade att informationen till företagarna varit bristfällig. Frågan är om det finns något bättre underlag för ett beslut den här gången?

- Hur kan det komma sig att företagarna inte känner till ett projekt som är riktat till dem och som kommunen varit delaktig i under fyra år?

Den frågan ställde Uwe Weigel när ärendet behandlades i fullmäktige i februari och yrkade på återremiss.

Även moderaten Per-Olov Bergman var kritisk och menade att Vansbro var en katt bland hermelinerna i ett stålprojekt bland tunga stålorter som Borlänge, Avesta, Sandviken, Hofors, Fagersta och Smedjebacken.

Beslutet som skulle tas gällde om kommunen skulle satsa 400 000 kronor i projektet Triple Steelix för åren 2005-2008.

Vad kan då en kommun som Vansbro ha att hämta bland de stora stålorterna som gör det värt att satsa 400 000 kronor? Kommunalrådet Gunnar Magnusson menade att satsningen var viktig för utvecklingen av kommunens metallindustri och att frågan var väl förankrad hos industriföretagen.

Oppositionen med Weigel i spetsen var dock av en annan åsikt och hävdade att projektet var i stort sett okänd bland de berörda företagarna.

Efter votering återremitterades frågan till kommunstyrelsen och Magnusson fick i uppdrag att se till att före-tagarna blev ordentligt informerade.

I förra veckan hade kommunstyrelsen åter ärendet på sitt bord och i handlingarna framgick att företagarna nu informerats. Kommunstyrelsen blev dock föga imponerade av kommunalrådets påstådda informationsrunda som fick en svidande bakläxa.

I stället fick Magnusson nu än en gång i uppdrag att kontakta företagarna men den här gången med tillägget att en skriftlig redovisning ska bifogas till fullmäktige om hur informationen gått till.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons