Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunala bofinkar?

Annons

Kommunala bofinkar?

Kommunala bofinkar hör inte på andra småfåglar. Kommer ni ihåg den tid när man skulle fartbegränsa utanför kommunhuset i Leksand? Den gången planterades björkar mitt i vägen och som den logiska påföljd hängde någon upp holkar där det stod att läsa kommunala bofinkar. Folket lugnade sig men...?

Det senaste beslutet från den kommunala bofinksholken gör att vilken leksing som helst begriper att de kommunala bofinkarna antingen har ätit något olämpligt eller möjligen flugit in i någon glasruta. För här är det ding dong.

Man har tagit beslutet att bevilja Slotts lax utbyggnad av sin fiskfabrik i Österviken. Man har inte lyssnat på de byar och befolkning som har haft mening om dess olämplighet. Troligtvis har man lyssnat på de aspekter som miljöförvaltning och andra bofinkar tänkt ut.

Men har vi då en så dåligt bevandrad bofinksstyrelse som inte ser längre än så? Vi har en vacker bygd, dess särprägel kulturellt och en vacker natur att bjuda. Leksands befolkning, turister och andra tillresta har lärt sig att vi är ett folk som värnar om den särprägeln.

Vi som ofta står på strandbrinken vid Leksands kyrka eller de som flanerar längs vår fina "Solvända" kan inte tänka sig en utökad fiskfabrik, det som redan nu finns, är bara det för mycket och rubbar den sinnliga upplevelse som Leksands befolkning och våra tillresta upplever.

Hur vore det om bofinksordföranden och övriga bofinkar lyssnade på oss andra småfåglar och inte den stora silltruten som varken ser till det sinnliga eller renliga.

JANNE KOCK

Mer läsning

Annons