Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal har betalat priset

/
  • Kommunals ombudsman Annica Lernholt har mött många oroliga och ofta ångestdrabbade medlemmar under året som gått. Nu hoppas hon att landstinget tar större hänsyn till människor bakom besparingarna.

2011 var ett tufft år för kommunals 2 200 medlemmar i landstinget. Många av dem fick till och med lämna sina jobb.
– Jag har mött mycket oro och ovisshet under året. Många har mått riktigt pyton, säger kommunals ombudsman Annica Lernholt.

Annons

I går berättade DT att landstinget kommer nå en ekonomi i balans för 2011. Detta efter att ha sparat 100 miljoner under året - eller 220 miljoner räknat i löpande kostnader. Bokslutet presenteras i slutet av månaden.

Många av dem som personligen påverkades och drabbades av sparpaketen var medlemmar i kommunal. Av totalt 8 400 landstingsanställda i Dalarna är hela 2 200 medlemmar i kommunal.

- Vi är något av landstingets smörjmedel. Vi är de som gör så mycket i det tysta. Våra medlemmar jobbar med landstingets grundservice som vaktmästeri och transporter - och så har vi vårdens alla undersköterskor. Våra medlemmar har verkligen känt av besparingseffekterna, säger Lernholt.

Enligt landstinget egna siffror har 200 undersköterskor på vikarietjänst fått lämna sina jobb.

– Ett tag tvingades också undersköterskor från Avesta och Mora - av besparingsskäl - åka till Falun varje morgon för att ingå i en bemanningspool. Det kunde ofta sluta med att de omedelbart fick vända om för att jobba i sin hemkommun. Efter intensiva samtal lyckades vi till slut ändra på det här. Men när det pågick var det inte roligt. Våra medlemmar hade svårt att få livet att gå ihop. Plötsligt tvingades de köpa en extra bil för att ta sig till Falun - eftersom kollektivtrafiken inte passade arbetstiderna. Många med små barn tvingades också lämna tidigare på dagis - och hämta senare. Det var en jobbig period, säger Lernholt.

Överlag tycker kommunal att landstinget gått för snabbt fram.

– Visst förstår vi och våra medlemmar att landstinget måste spara när underskottet plötsligt är 100 miljoner. Men personalen har under året ofta känt sig helt utlämnade, utan information och insyn i besparingsstrategin. Det är precis det här vi vill slippa. Vi tycker att vi rent fackligt ska släppas in tidigare i processen, säger Lernholt.

Situationen är i dag pressad.

- Våra medlemmar har det tufft. Alla jobbar på gräsen till det möjliga. Men vi är de vi är, våra medlemmar är solidariska med jobbet och vill att det ska bli bra för våra patienter. Därför pressar de sig själva. Facit på detta besparingsarbete kommer vi få först om några år. Det är då man kan se om dagens situation leder till fler stressjukdomar, förslitningsskador och sjukfrånvaro, säger Lernholt.

Trots en balanserad ekonomi har landstingsledningen redan varslat om ett nytt sparpaket på 30 miljoner för 2012.

– Och det vet vi ännu inte vad det kommer att innebära. Erfarenheten säger att det inte kommer ge några positiva effekter för våra medlemmar. Det jag hoppas är att landstingsledningen verkligen lever upp till de medbestämmandeavtal vi har. Vi vill vara djupt involverade i sparpaketen. Vi vill ha risk- och problemanalyser klar innan besparingarna bestäms. Detta för att de negativa effekterna ska bli så små som möjligt för människan bakom besparingen, säger Annica Lernholt.

Mer läsning

Annons