Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komiska scener på Dalateatern

Annons

För nionde året i rad gick i går Särimner av stapeln. Det är en smältdegel av kultur, musik, teater, film och dans.

Utanför Arenan satt Daniel Lundkvist och Erik Nilsson.

-Det är bättre att vara här än att sitta hemma. Jag hade bara suttit vid datorn eller sett på tv annars, sade Daniel Lundkvist.

Båda två tycker att det är bra med ett drogfritt arrangemang.

-Det blir bättre stämning då, sade Erik Nilsson.

Inne på Arenan spelade Passion Play. När tidningen kom på besök var det nästan folktomt framför scenen. Men på plats fanns i alla fall Saga Dofs, fem månader gammal. Hon var försedd med hörselskydd och såg ut att trivas förträffligt.

I kaféet stod Jacob Nordquist tillsammans med Magdalena Södergren. De båda går på Svärdsjögymnasiet.

Jacob berättade att han skulle medverka i pjäsen Mormor gråter, av Jonas Gardell. Det är andra året han är engagerad i Särimner.

Tidningen gjorde sedan ett besök på Dalateatern, där det bjöds på gratis fika och alkoholfri glögg i kaféet. Under tiden som gästerna satt och fikade samlade skådespelare in nedskrivna repliker från publiken, som sedan skulle användas under improvisationsteatern.

Publiken var med på noterna, då det var dags att köra i gång. Och här fick alla sig ett gott skratt.

För att berättelsen ska drivas framåt gäller att motspelaren inte sätter käppar i hjulen, utan är med på vad den andre säger.

14 skådespelare, varav vissa kom från estetprogrammet på Haraldsbogymnasiet, och andra från teatern, ställde sig på scenen och skulle gemensamt illustrera en person.

Och det gick vägen.

Sedan illustrerades bland annat en översvämningsmaskin och astronauten Christer Fuglesang i rymden. Låter det roligt? Det var det också, och tidningens utsända fick sig ett gott skratt.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons