Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köksrusten i Folkets hus har inletts

Annons

- Nu är det full fart på ombyggnaden, konstaterar kommunens fastighetschef Stefan Andersson som ser fram mot fortsättningen med stor tillförsikt.

Folkets hus med den ganska nyligen totalrenoverade festsalen ska nu även få moderna köksregioner som svarar upp mot såväl tidens krav som miljö- och byggförvaltningens intentioner när det gäller hantering av livsmedel i olika former.

För ett halvår sedan var det, som tidningen utförligt rapporterade om, konfliktladdat mellan miljöchefen Bror Wallin och Folkanbasen Leif Svensson. De kivades om serveringen i samband med danserna under rubriken Fest på Folkan.

Med ombyggnaden ska det vara frid och fröjd. Golvet, som tidigare var ett i raden av bekymmer, huggs upp och ersätts med ett nytt.

Dessutom kompletteras kökets utrustning med en ny kombinerad kyl- och frys samt en splitter ny spis. I paketet ingår också att se över och komplettera ventilationen.

- Hela upprustningen har kostnadsberäknats till 200 000 kronor men det kommer inte att räcka till. Vi får även lov att ta av underhållspengarna, konstaterar fastighetschefen som dock inte ser det sistnämnda som något stort problem.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons