Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koch-sällskap ger ut video

Annons

På lördag håller Martin Koch-sällskapet sin sedvanliga årsstämma.

Det sker i Sankt Paulusgården och speciellt inbjuden är Tore Ivarsson, en av sällskapets mest hängivna medlemmar som nu donerar 25 000 kronor till sällskapet. Donationen är också ett sätt att hedra den bortgångna hustrun Anna Greta som var fosterflicka på Lagmansgården hos Martin och Sian Koch.

Ivarsson har sammanställt ett material från skaldens parisår. Där skrev Martin Koch reportage, som av expertisen räknas bland de främsta i sitt slag.

Även musikern Stefan Sundström medverkar på årsmötet. Dock inte i egen hög person, men väl genom en video som fungerar som Martin Koch-sällskapets årsskrift. Videon spelades in vid förra årets stämma då Sundström, som tack för Martin Koch-priset, framförde ett potpurri på sina egna visor. I prismotiveringen hade påpekats släktskapen med Martin Kochs underifrån-perspektiv och uppkäftighet.

"Det nya sättet att ge ut årsskriften som video har blivit mycket populärt, och visar att Hedemora har ett kultursällskap i takt med tiden" anser medlemmarna.

Under det senaste året har sällskapet anordnat träffar under rubriken Lyrik och musik. Hedemoralyrik är rubriken på ett programinslag vid årsstämman.

På stämman kommer också komminister Inga Lill Örnerfors Modin att lyfta fram dagens poesi, och sjunga några av sina egna dikter.

Mer läsning

Annons