Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knytnävsslag delades ut på dansgolvet – krogbesökare döms nu för misshandel

Dansgolvet på en krog i Borlänge blev till brottsplats när en krogbesökare från Falu kommun slog en annan man i ansiktet med ett knytnävsslag.
Nu döms mannen för misshandel. Själv har han förnekat brott och uppgett att han handlade i nödvärn.

Annons

Dansgolvet på en krog i Borlänge blev till brottsplats när en krogbesökare från Falu kommun slog en annan man i ansiktet med ett knytnävsslag. Nu döms krogbesökaren för misshandel. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang, på en helt annan krog.    Foto: Brennan Linsley/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Falu kommun.

Den 7 november 2015 befann sig mannen på en krog i Borlänge. Inne på dansgolvet utdelade han ett knytnävsslag som träffade en annan man i ansiktet.

Målsäganden har berättat att han såg sin flickvän knuffa bort den nu dömde mannen. Målsäganden gick då fram och frågade vad mannen sysslade med, varpå mannen tog ett stryptag på målsäganden och sedan slog honom rakt på näsan med ett knytnävsslag.

Mannen själv har vidgått att han utdelade slaget, men vill i första hand att gärningen ska bedömas som ringa misshandel och i andra hand hävdar han att han handlade i nödvärn då han upplevde att flera personer kom emot honom och att "ett slagsmål var oundvikligt". I efterhand har mannen dock kommit fram till att han nog hade kunnat ta sig ur situationen utan att slåss.

Falu tingsrätt anser att det står klart att mannen utdelade slaget. Tingsrätten anser även att mannen inte handlade i nödvärn och att han därför ska dömas för brottet. Ett knytnävsslag på näsan, som gav smärta i flera dagar, kan inte anses som ringa misshandel, resonerar tingsrätten.

Falu tingsrätt dömer mannen för misshandel. Påföljden blir att en tidigare utdömd skyddstillsyn även ska avse den nya brottsligheten samt att mannen ska genomgå ett av Frivårdens program. Dessutom ska mannen betala 5 800 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen samt 800 kronor till Brottsofferfonden och även stå för delar av ersättningen till sin försvarare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons