Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knoppenrånaren i tingsrätten

Annons

På eftermiddagen började rättegången mot 17-åringen från Falun som erkänt att han rånade butiken tempoknopen i Falun vid stängningsdags den 14 oktober. Han fick med sig 2500 kronor sedan han hotat kassörskan med en så kallad Soft air gun, en slags pistolreplika. Efter att bilder från butikens övervakningskamera publicerats i media gick 17-åringen självmant till polisen och anmälde sig den 20 oktober. Han hade då med sig fyra stycken tjugokronorssedlar vilket var det enda som fanns kvar från rånet.

I rätten idag hade åklagaren med sig pistolen i en plastkasse och visade upp för rätten. Hon visade också pistolen för 17-åringen och han nickade utan att säga något. Åklagaren visade också en dvd med bilder som butikens övervakningskameror tagit vid råntillfället.

När det blev dags för 17-åringe att själv berätta om rånet begärde advokat per råström att hans berättelse skulle hållas bakom stängda dörrar, något som tingsrätten gick med på.

Den rånade butiken krävde samanlagt 12 870 kronor i skadestånd av rånaren för kostnader, rånbytet och extra personal. Kvinnan som satt i kassan under rånet yrkar på 12 000 kronor i ersättning för kränkning och 3000 kronor för psykiskt lidande.

Mer läsning

Annons