Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivdåd var rånförsök

Annons

En 21-åring och en 20-åring sitter häktade för överfallet, medan en 17-årig pojke fortfarande är på fri fot eftersom det är mycket ovanligt att minderåriga häktas.

Efter vad som framkommit i förhören har brottsmisstankarna ändrats.

För de två som sitter häktade har misstanke om grovt rån lagts till den tidigare misstanken om grov misshandel.

17-åringen var tidigare misstänkt för medhjälp till grov misshandel, det har nu ändrats till misstanke om grovt rån, alternativt medhjälp till grovt rån. De misstänkta har till polisen berättat i stort sett samma historia.

De lade märke till 40-åringen i centrala Avesta under natten mellan den 29 och 30 juli. De kände honom inte men samtalade kort.

De tre ynglingarna bestämde sig för att råna 40-åringen och följde efter honom. 17-åringen hade en kniv som han lämnade över till de andra två.

Pojken ville dra sig ur men stannade ändå kvar och höll vakt när de två äldre skulle råna mannen, i Månsbobacken utanför centrala Avesta.

Rånet spårade ur när 40-åringen gjorde motstånd och skadades i halsen när rånarna använde kniven. De tre gärningsmännen sprang därifrån när rånet misslyckades.

De kokade sedan kniven för att undanröja spår och försökte också bränna upp en tröja som en av dem burit vid överfallet och som 40-åringen slitit en bit ur.

Åtal väcks senast den 18 augusti.

Mer läsning

Annons