Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knekt Mats Olofsson får Lionspris

Annons

I samband med att Lions Club i Malung hade sitt möte i maj fick en av pionjärerna i Lions Club i Malung Knekt Mats Olofsson, 74 ta emot en mycket fin utmärkelsen. Det var ett diplom av den internationella Lions-presidenten Clement F Kousiak med sitt säte i Illinois i USA som gratulerade Mats Olofsson till hans många år inom Lionsrörelsen.

Knekt Mats Olofsson fick ta emot diplomet av Lions president i Malung Sven Olsson och det var en överraskning för Mats Olofsson eftersom han inte visste något om det här förrän i samband med utdelningen.

- Naturligtvis känns det hedrande att få ta emot den här utmärkelsen och jag gör det med stolthet, säger Knekt Mats Olofsson som är den ende inom Lions Club i Malung som fått utmärkelsen.

Knekt Mats Olofsson var med redan 1962 då Lions Club bildades i Malung och han är den ende som är kvar från den tiden. Knekt Mats har under årens lopp lagt ner ett enormt arbete inom Lions i Malung och han var också Lions president i Malung 1968.

- Det är naturligtvis hedrande att en medlem i vår klubb fått ta emot den här utmärkelsen som är den första i sitt slag för vår club och naturligtvis är Mats Olofsson mer än värd det efter sina mer än 43 år inom Lions Club i Malung säger presidenten i Malung Sven Olsson.

I sitt brev till Knekt Mats Olofsson skriver också den internationelle Lionspresidenten Clement F Kousiak att efter så många år inom Lions som Mats Olofsson har är det här en milstolpe som är imponerande och att det är viktigt att en sådan prestation inte passerar obemärkt utan att man uppmärksammar detta på något sätt och därför var det ett bra sätt att överlämna det unika diplomet till Knekt Mats Olofsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons