Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klotet är i rullning

Annons

Redan för flera år sedan hade Lennart och hustrun Annica Sjöblom planer på att öppna den första bowlinghallen i Rättvik.

-Men vi fick inte banklån utan att satsa halva summan med egna medel. Det kunde vi inte. Inför den här satsningen gick det bättre. Den nya banken hjälpte oss att hitta vägar att finansiera hallen, säger Lennart Sjöblom.

Under de fem byggmånaderna har hallen fått åtta fullt utrustade bowlingbanor, två omklädningsrum med dubbla duschar, fem toaletter, ett toppmodernt kök, en restaurang och ett stort barområde. Allt med golvvärme. Till högsommaren ska också en utomhusservering med grill stå klar. Bygget och inventarierna har kostat totalt 12 miljoner kronor.

-Som mest har jag haft 27 man i gång här samtidigt. Det har gått jättebra. Jag har ett gäng samkörda byggare. Vi har varit runt på de flesta större byggena i Rättvik och Furudal de senaste åren, säger byggledare Anders Eriksson från Börjes Bygg.

I dag på förmiddagen slår bowlinghallen upp porten för allmänheten.

-Det jag hoppas på är att detta ska uppskattas av rättvikarna- både av gamla och unga. Redan nu har jag fått många positiva reaktioner. Jag har fått flera bokningar för sommaren. För att satsningen ska gå ihop ekonomiskt måste minst två banor vara ständigt uthyrda varje dag vi har öppet. Det ska vi nog klara, säger Lennart Sjöblom.

Fotnot: De absolut första matcherna i hallen stod under gårdagen mellan ortens lokalredaktörer. DD:s Hans Blom vann över FK:s Mats Laggar-med 116 mot 94 poäng. Matchen mellan FK:s Katarina Cham och DD:s Eric Salomonsson slutade oavgjort, 65 poäng lika.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons