Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klokt och kraftfullt"

Annons

Han med flera blev positivt överraskade när de läste Nya Ludvika Tidning på torsdagsmorgonen. Nu talar allt för att det så kallade bomeländet norr om stationsområdet i Ludvika äntligen går mot en lösning.

-Vi känner oss inte alls förbigångna på något sätt. Tvärt om. Det är väldigt bra och positivt att man har hittat en lösning och passar på nu när kraftbolaget ska bygga om sina tuber.

- Speciellt glädjande är att det dessutom råder politisk enighet om det här, fortsätter Bävertoft.

- Det enda tråkiga är att inte vi har några pengar till det här nu, tillägger han.

Han vill på detta tidiga stadium inte göra några som helst spekulationer när det gäller kommunens möjligheter att i en framtid få gottgörelse för de stora kostnader som är förknippade med det aktuella tunnelbygget.

-Men situationen vid järnvägsövergången får ju konsekvenser även för riksvägen när bommarna är fällda och det uppstår köbildning när det är mycket trafik.

När det kommunala initiativet väl är formellt klart och dessutom konfirmerat i fullmäktige blir det så dags för parterna att planera det praktiska.

- I normalfallet, när vi bygger om en väg, köper vi först en konsulttjänst som projekterar och utser en entreprenör som bygger. I det här fallet får vi resonera med Banverket om det är de eller vi som ska vara huvudman för bygget.

- Vad som ska göras är att vägen ska sänkas några meter och gå under järnvägsspåret. Men det är tågen som ska köras på den blivande konstruktionen, slutar vägingenjören.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons