Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiskt veckoslut

Annons

Classic car final bjöd på bedömningar, parade de charme och prisutdelning. Samt inte minst demolition derby. Dessutom kunde besökarna gå runt bland finbilsutställningen och fynda bland marknadsstånden.

I Parade de charme fick bilägarna möjlighet att visa upp sin bil inför publik och domare. Pris delades ut i tre olika klasser; bilklassen där finaste bilen vinner, klassen för bil och klädsel där det handlar om att klä sig i stil med bilen och slutligen showklassen där man ska göra ett showinslag.

Tidningen fick en pratstund med några av deltagarna i parade de charme innan de rullade in för presentation inför en fullsatt publikläktare. I en Volvo LV 142 från 40-talet satt Lars-Erik Larsson från Dala Floda.

- Jag vann den här klassen i fjol, förklarade han och berättade att det är en ombyggd brandbil.

Renoveringen har tagit lång tid:

- Jag har hållit på varenda dag i två års tid.

På flaket fanns en BMC traktor från 1959. Medtagen efter förfrågan från bilveckans arrangörer.

- Motorn är en FE 105 hk på 5,65 liter, förklarade Larsson och rullade fram till presentationen.

I ledet, i väntan på presentation framför publiken, fanns också en Chevrolet Impala -58 som Gunilla Granlund Dahlgren äger tillsammans med sin man Villy Dahlgren. De bor i Falköping. Med sig i bilen hade hon dock Christina Bäckström, maken hade hon för dagen placerat på åskådarläktaren.

- Vi kom tvåa i Classic lady, förklarade Gunilla Granlund Dahlgren och berättade att bilen köptes in i bananlådor för 14 år sedan.

Således ligger oräkneliga timmar bakom det skick bilen nu är i. Ännu ett bevis för det makalösa arbete många lägger ner på att renovera gamla bilar. De två damerna var också tidsenligt klädda i egenhändigt sydda kläder och sådant som de plockat ihop. Ett vackert ekipage i alla avseenden.

Curth Jansson från Falkenberg visade upp en Chevrolet 2103 fyradörrars sedan från 1953. Under huven finner man en rak sexa - till det kommer en treväxlad växellåda.

Han har deltagit i bilveckan under många år med det är bara tredje året som han har husvagnen med. Ett läckert rött ekipage, där bil och husvagn matchar varandra.

Fotnot: Resultaten från finaldagen publiceras under veckan.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons