Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för pelletsfabriken

Annons

Skälet till den uteblivna debatten kan härledas till det faktum att politikerna i Vansbro redan bundit upp sig för satsningen genom ett tidigare beslut om att satsa på en första etapp.

Det tidigare beslutet innebar ett åtagande i storleksordningen 49 miljoner. För dessa pengar uppförs en förbränningsanläggning. Kostnaden inkluderar också köp av mark och vissa byggnader.

Måndagskvällens beslut ger klartecken för en tillverknings- och torkningsanläggning för biobränsle och omfattar vidare ett avtal fört en utbyggnad av fjärrvärmenätet i Vansbro.

Hela den borgerliga gruppen anmälde reservation mot beslutet i går kväll. Men det var en reservation med - reservation.

- Vi ville inte gå upp i talarstolen och argumentera emot en fortsatt satsning eftersom vi i princip låst upp oss i det tidigare beslutet om den första etappen. Så kommenterade kristdemokraten Torsten Larsson den uteblivna debatten i kommunfullmäktige.

När kommunstyrelsen diskuterade satsningen på biobränsleanläggningen för en knapp månad sedan reserverade sig också några borgerliga ledamöter mot beslutet. De ansåg att det var fel av Vansbro kommun att engagera sig i anläggningen mot bakgrund av kommunens ekonomiska ställning.

Men under måndagens möte var det ingen politiker som ville diskutera pelletssatsningen. Trots att det handlade om stora ekonomiska åtaganden för kommunen var beslutsprocessen över på mindre än två minuter.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons