Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med lekplatsbygge

Annons

– Det blir jättebra. Annars brukar vi åka till Stadsparken, säger Ulrika Furunäs, mamma till Emil, Maja och Molly.
Nu när sommarledigheterna är över ska tekniska förvaltningen dra igång arbetet med att sätta upp bland annat en gungställning med tre gungor, stort lekhus med rutschkana, gungdjur, sandlåda och bänkbord.
Lekplatsen får en tunnel, stort nät, bil, stort tak, labyrint spel, brandstång, kiosk, plattform, ramper, landgångar, sandhiss, helt enkelt en miniatyrmodell av den i Stadsparken.
– Det finns inga lekparker här i Grängesberg som är bra. Den här blir jättebra, då finns det också någonstans för de större barnen att vara när man är handlar, säger Ulrika Furunäs, mamma till Emil, sju år, Maja, två år, och Molly, åtta månader.
När tekniska nämnden förra året lade förslag till investeringsbudget för 2005 begärdes 129 000 kronor till en ny lekplats utmed Örabergsvägen.
Politikermajoriteten beslutade sedan att plussa på den summan. Totalt blev det 150 000 kronor som skulle satsas på lekplatsen!
Av dessa pengar går ungefär två tredjedelar till själva lekutrustningen, resten är anläggnings- och uppsättningskostnader.
– Det här är frukten av de inriktningsmål för lekplatser som vi tog fram tidigare. Det vi tycker har saknats är en lekplats i centrala
– Grängesberg, det ska finnas en i varje by eller stadsdel, säger Anders Axelsson, arbetschef vid tekniska förvaltningen.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons