Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med förskola på Sollerön

Annons

Vid onsdagens sammanträde gav nämnden tekniska förvaltningen i uppdrag att, i dialog med förvaltningen, projektera och färdigställa en ny förskola på Sollerön år 2009.

Under snart 30 år har förskolan på Sollerön varit inhyst i lägenheter. Två enplanslängor har byggts om; Solrosen och Trean.

De senaste åren har 30-talet brister påtalats i lokalerna med dålig ventilation som den allvarligaste anmärkningen.

För drygt tre år sedan arbetade föräldrar fram en förstudie till att uppföra en helt ny ekologiskt inriktad förskola på Sollerön.

Enligt nämndens ordförande, Nils Carlsson, är det viktigaste att Sollerön får en ny förskola.

- Skulle investeringsramen på 20 miljoner räcka till en ekoförskola, så finns även den möjligheten, säger Nils Carlsson.

Var skolan ska placeras på Sollerön är ännu inte helt klart. Nils Carlssons egna förhoppning är en placering intill Solleröparken.

Hyresavtalet för de nuvarande lokalerna i Sollerö förskola sträcker sig fram till årets slut.

Lokalfrågan på Sollerön ska lösas inom kommunens ram under 2008, i väntan på den nya förskolan 2009, uppger Nils Carlsson.

Lägenheterna som härbergerat förskolan på Sollerön, ska återlämnas till hyresvärden Morastrand.

Redan under 2007 öppnas två avdelningar på en förskola vid Junibacken i Noreberg. Den investeringen minskar barnomsorgskön med 30 till 35 barn.

Under 2008 blir det en helhetslösning på Utmelandsskolan, där två nya avdelningar i förskolan och ett fritids ska inrymmas i en sammanhållen enhet.

- Tekniska förvaltningen har fått i uppdrag att i dialog med bun-förvaltningen projektera och färdigställa uppdraget. Även den investeringen minskar barnomsorgskön med 30-35 barn ytterligare.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons