Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för seniorboende

Annons

Miljö- och byggnadsnämnden i Säter har nu gett de klartecken som återstod för att seniorboendet på Skönvik ska kunna förverkligas.

Det är hus 18, ett större hus mellan Dahlandergymnasiet och Skönvikshallen som byggs om till seniorboende. Huset har tidigare använts för olika typer av vård.

Miljö- och byggnadsnämnden beviljar bygglov för ändrad användning av huset, samt nybyggnation av två carportar.

Totalt blir det åtta lägenheter och intresset av att köpa lägenheterna har varit stort. Kostnaden för ombyggnaden beräknas till 9,5 miljoner kronor. Enligt planerna blir det inflyttning till jul.

Söker bidrag i efterskott

u Säters hembygdsförening söker 2 000 kronor i bidrag i efterskott till det nyligen genomförda nationaldagsfirandet på Åsgårdarna.

"Kommunens åtganden i detta sammanhang har varierat, men har bestått i bekostande av annons, minnesgåva till talare och ett smycke till årets Säterjänta. Det sistnämnda har nu överflyttats till firandet av Lilla midsommar. Vi förutsätter, att detta åtagande även gäller i fortsättningen. Sedan det nu kommit till vår kännedom, att kommunen infört en ny rutin för bidrag till detta och liknande arrangemang och även tilldelat annan förening bidrag i detta sammanhang finner vi det rimligt, att för övriga kostnader äska 2 000 kronor," står det i framställningen om bidrag.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons