Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart att vi ska ha regler

Annons

Det var ett jäkla tjat om övergångsregler. Ska vi ha dem eller inte? Om inte, gäller enligt uppgift följande: En polack, ungrare, estländare med flera åker till Sverige, jobbar tio dagar och får rätt till alla sociala förmåner.

Säg att karln (kvinnan) har tio barn hemma. Det är bara att skicka hem barn-bidraget alltså! Inte för att vi vill verka snåla i Sverige, men har vi verkligen råd med det här? För det kan väl inte vara så att höginkomsttagarna och börsklipparna tänker stå för fiolerna. Nej, det blir med största sannolikhet LO-folket och pension-ärerna som får stå för notan, och då vete katten hur det kommer att gå för gamla Svedala.

Kanske kan vi emigrera till något rikt EU-land och få högre pension? Jag är nog beredd att hålla med Göran Persson i det här fallet.

Att låta folk komma och gå som de vill över gränserna må så vara, men vi kan bara inte vara så naiva att vi ger upp vår ekonomi för den goda sakens skull.

Det kommer att behövas någon form av regelsystem, det säger väl förnuftet om inte annat. Och det är inte främlingsfientligt, de nya staterna måste sakta slussas in i gemenskapen, inte köpas för dyra pengar. Några hemskickade bidrag kan det inte bli tal om.

S Dahlbom

Mer läsning

Annons