Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarspråk om Mellanöstern

Annons

Vansinnet i Mellanöstern får fortsätta medan omvärlden stillatigande ser på. En militärt helt överlägsen ockupationsmakt tillåts terrorisera ett helt folk, och den västliga propagandan har lyckats få de förtryckta att framstå som skurkarna.

Det palestinska folkets sextioåriga lidande måste få ett slut. Det finns en judisk fredsrörelse som inser det självklara - att förtryck alltid föder motstånd, och att två folk aldrig kan leva fredligt sida vid sida om det bygger på att den ena parten är kväst och förödmjukad.

Snälla lokala socialdemokrater - kan ni inte försöka utöva påtryckningar inom ert parti så att regeringen solidariserar sig med den judiska fredsrörelsen i stället för denna tolerans mot de aggressiva herrefolksinspirerade sionisterna.

Någon måste ha modet att säga: "Nu får det vara nog! Folkrätt, människorätt och anständighet får inte sättas ur spel bara för USA:s intressen av att ha strategisk kontroll över arabvärldens oljereserver!"

Den svenska arbetarrörelsen med sina traditioner av antiimperialism och internationell solidaritet borde ha modet att trotsa den högerstyrda utrikespolitiska EU-samordningen.

BO STAAF

Mer läsning

Annons