Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarar inte lärarna att hålla ordning behövs någon annan

Annons

Svar till Tant Blå:

Rubriken "Buslivet har sin början i klockarskolan" var satt av tidningen, inte av mig.

Min rubrik vände sig till alla vuxna på skolan, men var var väl lite för vass kanske. Därför bytte tidningen ut rubriken på min insändare.

Vad jag ordagrant skrev som kan hänföras till nämnda rubrik om busliv i skolan är: "Det vore perfekt att fältassistenter har en fot i skolan, så att de kan se att det som händer på stan är en fortsättning på vad som tidigare på dagen hänt i skolan".

Alltså ett exempel på hur det kan se ut.

Visst har du rätt i att de flesta problemen har sin grund i familjen och att det är föräldrarna som har det yttersta ansvaret.

Men vad jag menar är att det finns barn som inte har fungerande föräldrar, vilket kan bero på olika orsaker. Till exempel missbruk, förälder som bara inte orkar, plus att det kan finnas andra orsaker.

Oavsett vilket, så tycker jag att alla vuxna har ett ansvar att ingripa och fostra när man ser att ungarna begår felaktiga handlingar.

Man kan ju inte blunda, titta bort eller ropa på föräldrar när man har problemet framför sig.Ungarnas föräldrar arbetar antagligen och kan inte vara med i skolan.

Ett exempel:I somras åkte jag Kungsvägen fram, på väg till vår boxningslokal.Då får jag se att två stycken 12-åringar slår omkull en tredje kille och börjar sparka på honom. Självklart tvärnitar jag och hoppar ur bilen och läxar upp dem.

Jag kan ju inte ställa mig och ropa på föräldrar i den situationen.

Det är den typen av fostrarroll jag kräver att det ska finns i skolan, inget annat.

Och är inte lärare och andra vuxna på skolan beredd att ta den rollen, då är det jäkla illa.Då behövs andra vuxna som är beredd att ta den biten, och de behöver inte vara tvåmetersmän.

Det räcker säkert med en liten kvinna med skinn på näsan.

BOSSE BERGMAN

Mer läsning

Annons