Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara näringslivsmål

Annons

Den nu antagna planen för 2007 ska kompletteras med en ny utvecklingsplan för turism och näringsliv i Säters kommun åren 2007-2010.

I planen för 2007 finns både övergripande och mätbara mål.

Bland mätbara mål finns att 55 nya företag ska startas 2007, att det skapas ett bra företagsklimat och där ingår att genomföra minst 25 företagsbesök, genomföra 15 seminarier och fem frukostmöten.

Vidare att aktivt arbeta för att kommunen ska komma högre upp i Svenskt näringslivs ranking gällande lokalt företagsklimat.

Arbetet för ökad inflyttning fortsätter. Nytt här blir att en ny intern grupp tillsätts med personer som de som tänker flytta till Säter kan behöva ha kontakt med.

-Det är liknande som finns i flera andra kommuner, säger näringslivssekreterare Helena Åkerberg-Hammarström.

Inom turismens område ska till exempel turistbyrån förändras lite i utformning och service för att än bättre kunna serva besökare.

Samarbetet fortsätter inom Södra Dalarna Turism, NeDa och Mitt Dalarna.

- Samarbetet ska utvärderas under året när det gäller Södra Dalarna Turism och NeDa, berättar Lotta Bergstrand.

Arbetet fortsätter med att få fram fler stugor för uthyrning och där finns ett stort behov av fler stugor att hyra ut. Sex stugor är klara för sommaren och fyra till på väg.

En viktig uppgift för att få nyetableringar av företag är att ha bra områden. Arbetet med planläggning av området kring Bispbergskorset påbörjas, oavsett om det blir ett rondellbygge i korsningen i år eller nästa år.

För bättre marknadsföring ska förnyelse ske av skyltar som finns i kommunen.

Vidare sker ett samarbete med byggnadsnämnden med skyltning vid genomfarten och markandsföring av attraktiva tomter.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons