Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klänningi rock bästi sångfest

Annons

Att tidningen över huvud taget skriver om vad sångarna har på sig är typiskt. Det som från början var en tävling mellan melodier har även blivit något annat. Ytan är intressant, och lätt att tycka till om, och moralisera runt.

Männen i tävlingen blottar inte mycket hud. Den manliga motsvarigheten till vågade urringningar verkar vara två knappar uppknäppt och slipsar som sitter så löst att knutarna dinglar nedåt naveln. Trånande kvinnor ska väl tänka sängkammartankar.

Men vinnaren Andreas Johnson håller på sig, med en liten röd näsduk kyskt knuten om halsen. Den dubbelknäppta kavajen som framhäver hans rena linjer är vanligare på maktens män, sitter till exempel som gjuten på Italiens president Berlusconi. Kanske ett mode på g även i showkretsar när läder blivit uttjatat.

Linda Bengtzing hann med tre klänningar på knappt tre minuter på scenen, med lika eleganta byten som när Drottningholmsteatern byter kulisser. Snyggast var den lilla färggranna som såg ut att vara ett kollage av skivomslag, Iron Maiden och Guns ´n´ Roses var bandnamn som skymtade när hon sprang omkring och jublade efteråt. Kjollängderna var snålt tilltagna, nog är det snyggare med ett par centimeter till nedåt låren.

Glitter hör till. Armbanden är breda och örhängena minner som kristallkronor. Simone Moreno stod för paljett och plymchocken. Uppiggande färgterapi i grå-vit-bruna februari. Hannah Graaf var sval vamp i silverfodral utan rygg.

Och så har vi Venus från Vetlanda. Lena PH ironiserade över mediahajpen kring kläder och kallade sin klänning "grovhångel vid Siljan", men en sådan kreation har aldrig skådats på Hjortnäs brygga.

Påminner snarare om en sådan där nattlinne-liknande sak som Ginger Rogers kunde ha dansat i när Fred Astaire kom på besök på hotellrummet.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons