Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesiska tjänstemän torteras i spel

Annons

Skjut en snut. Om han är korrupt. Det är andemeningen i det internetspel som myndigheterna i Kinas Zhejiangprovins lanserat.

I spelet "Den omutbare krigaren" ska spelarna leta reda på mutkolvar och korrupta statstjänstemän, eller deras barn, och medelst "vapen, magi eller tortyr" göra processen kort med dem. Syftet är att lära ungdomar att korruption är fel.

Spelet har visat sig synnerligen populärt. På lite mer än en vecka har det nedladdats 100|000 gånger. Spelscenarierna är hämtade från klassiska kinesiska berättelser, men kopplingen till nutiden är uppenbar. Alla är dock inte positiva.

Kinas president Hu Jintao har utpekat korruptionen som det största hotet mot förtroendet för det regerande kommunistpartiet.

För en månad sedan avrättades Kinas tidigare direktör för landets motsvarighet till Livsmedelsverket, dömd för förskingring. Det är ett öde som eventuellt även väntar Shanghais före detta partichef Chen Liangyu, som i september förra året avsattes efter att han försnillat statliga medel. Den tidigare politbyråmedlemmen är enligt Reuters den högst rankade partimedlem som utrensats på grund av korruption på över ett decennium.

TT

Mer läsning

Annons