Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesiska slavarbetare befriade

Annons

Polisen i provinsen Henan i centrala Kina har befriat 217 personer, bland dem 29 barn, som av människohandlare tvingats till slavarbete vid tegelugnar, rapporterade kinesiska massmedier på torsdagen.

Omkring 120 personer greps sedan över 35|000 poliser skickats ut för att kontrollera arbetsförhållandena vid 7|500 tegelugnar, skrev nyhetsbyrån Nya Kina.

I onsdags rapporterade dagstidningen Pekings Dagblad i sin nätupplaga att minst tusen barn hade kidnappats nära buss- och tågstationer i Henan och sedan sålts som slavar till tegelbruk i grannprovinsen Shanxi.

Barn ner till åtta års ålder tvingades slita i uppemot 14 timmar om dagen, hette det. Barnen blev ofta slagna och fick bara lite mat.

46-åriga modern Yang Aizhi, vars son försvann den 8 mars, var en av dem som väckte uppmärksamhet kring saken enligt Nya Kina. När hon sökte bland över 100 tegelugnar i Shanxi fick hon höra att sonen hade rymt. Hon har ännu inte hittat honom.

I förra veckan skrev kinesiska massmedier om 31 personer som tvingats att slavarbeta i ett år vid ett tegelbruk drivet av sonen till en lokal kommunistpartichef i Shanxi. Bland dem var åtta så traumatiserade att det enda de kom ihåg var det egna namnet. Enligt rapporterna blev en arbetare ihjälslagen med en hammare för att inte ha arbetat hårt nog.

TT

Mer läsning

Annons