Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kikki vill inte prata om comeback

Annons

Kikki Danielsson har någonting hon vill säga:

- Jag vill säga till folk: "PS! Jag sjunger faktiskt fortfarande".

Hon hatar ordet comeback, nästan lika mycket som uttrycket revansch. Men nu är Kikki Danielsson tillbaka i Melodifestivalen och hon längtar efter att skapa rubriker för det hon gör på scenen istället för vad som händer i hennes privatliv.

- Jag har aldrig varit borta. Folk tror det eftersom det bara har skrivits om falukorv, alkohol, skilsmässa och fetma. Men jag sjunger också. Och det ska jag visa på lördag, säger Kikki Danielsson.

Hon sjunger låten "I dag och i morgon", en klassisk Kikki-schlager, som inte hade gjort bort sig i tävlingen 1985, det året hon vann Melodifestivalen för andra gången, med "Bra vibrationer". Nu hoppas hon att karriären ska ta ny fart igen, med en ny skiva.

- Det blir en platta, med den här låten och så lite outgivet material från de senaste åren. Sedan har jag planerat att göra en ny platta i höst. Grabbarna i Roosarna är med och skriver.

Hon njuter av att få prata om sin karriär igen. Även om hon spelat mycket i kyrkor och på allsångskvällar har de senaste åren varit kantade av skriverier om rattfylla, skilsmässa och matmissbruk. Med rubriker som gränsar till det bisarra. Som uppgifterna om att hon tröstäter falukorv. Något som blev ett riksskämt och som har hängt med i snart två år.

Det började med att hon svarade på en fråga och berättade att hon tröstäter.

- Jag sa att det kan vara en bulle eller falukorv. Det blev rubriken "HON TRÖSTÄTER FALUKORV" med stora bokstäver. Det var det dummaste jag har läst om mig själv.

Men hon använder samtidigt den rubriken självironiskt i sin show.

- Jag tror folk ute i landet har förstått ironin. Jag använder det i showen jag gör och driver med mig själv.

Nu beskriver hon sig som mindre snäll och mer mån om sig själv, gentemot vecko- och kvällspress:

- Jag känner att de har trampat på mig. De har missbrukat min snällhet, men jag kommer alltid tillbaka. Jag känner att jag har så mycket kvar att ge och jag har vuxit som människa. Jag har en självvald ensamhet och ur den har jag samlat kraft. Då har jag tid att lyssna inåt, och det är nyttigt. (TT Spektra)

Fakta/Kikki Danielsson i Melodifestivalen

1978 Lasse Holm, Kikki Danielsson & Wizex: "Miss Decibel" (kom 2:a).

1980 Chips: "Mycke' mycke' mer" (4)

1981 Sweet 'n' Chips: "God morgon" (2)

1982 Chips: "Dag efter dag" (1)

1983 Kikki Danielsson: "Varför är kärleken röd?" (2)

1985 Kikki Danielsson: "Bra vibrationer" (1)

1992 Kikki Danielsson: "En enda gång" (4)

2002 Kikki, Bettan & Lotta: "Vem é dé du vill ha?" (3) (TT Spektra)

Mer läsning

Annons